Intervju mala škola novinarstva

Kako voditi intervju? Što su to ključne riječi? Što je to aktivno slušanje? – samo su neka od pitanja na koje smo tijekom tri mjeseca pokušali odgovoriti u našoj maloj školi novinarstva. Naime, Intervju – mala škola novinarstva naziv je projekta kojeg Udruga media talenti, već drugu godinu, provodi pod pokroviteljstvom Ureda za sport i mlade Grada Zagreba, a u sklopu natječaja za udruge koje rade s mladima.

2017.  projekt smo proveli u suradnji s dvije škole, Osnovnom školom Trnsko i Obrtničkom i industrijskom graditeljskom školom i naši gosti bili su glumac Slaven Knezović, hrvač Božo Starčević i novinar Viki Ivanović.

2018. uz OIGŠ, u projektu su sudjelovali učenici Osnovne škole Ivo Andrić, a razgovore smo vodili s dva glumca, Asimom Ugljenom i Kristijanom Ugrinom te novinarom i voditeljem Franom Ridjanom.

Snimili smo više sati materijala, a intervjue možete pogledati na našem YouTube kanalu Media talenti, a tu su i poveznice. 

Ovim putem još jedanput zahvaljujemo Gradu Zagrebu što je prepoznao važnost učenja novih vještina kroz praktično medijsko stvaranje, važnost medijskog opismenjavanja mladih.

Hvala našim školama partnerima, uz čiju smo pomoć realizirali navedene projekte i potaknuli mlade na rad i stvaranje.

Do gledanja!