Suradnja s Mješovito industrijsko-obrtničkom školom, Karlovac

S Mješovito industrijsko-obrtničkom školom, Karlovac, imamo odličnu suradnju o čemu svjedoče brojni zajednički projekti i video prilozi.

Akademija i izložba povodom obilježavanja “130 godina školovanja obrtnika u Karlovcu” održana u četvrtak,7.6. 2018., u Zorin domu. Za tu je priliku izdana i istoimena brošura, a organizator je karlovačka Mješovita industrijsko-obrtnička škola.

Školska natjecanja redovito se održavaju i djeca na njima rado sudjeluju, ali u slučaju dvadesetogodišnjeg Ivana Jakovljevića jedno takvo natjecanje okrenulo je cijeli njegov svijet i život u drugom, sportskom smjeru. Ivan je već četiri godine štićenik Doma za djecu i mladež u Karlovcu, učenik je Mješovito industrijsko-obrtničke škole Karlovac, a uskoro završava školu i kreće svojim putem, kako kaže, putem atletske staze.

U srpnju 2020. održana je 21. ljetna škola gitare u Karlovcu u organizaciji Glazbene škole Karlovac. Projekt je proveden u sklopu projekta Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2020. Ministarstva turizma RH, a škole partneri bile su MIOŠ iz Karlovca i OIGŠ iz Zagreba.

Koncertna aktivnost Glazbene škole Karlovac vrlo je velika s više od 140 koncerata vlastite produkcije godišnje, ali u ovom videu prikazat ćemo jubilarnu, dvadesetu, Međunarodnu ljetnu školu gitare. Kao i ranijih godina, i ova ljetna škola bila je namijenjena mladim gitaristima osnovnih i srednjih glazbenih škola koji su željeli dobiti novo, zanimljivo, iskustvo sviranja klasične i popularne glazbe. No, ovogodišnja ljetna škola imala je dodatni poticaj, naime, uz stalnu suradnju s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom, financijski ju je podržalo i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske. Projekt je to kojeg se sufinanciralo iz Javnog poziva “Promocija zanimanja i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2019.” Naime, Glazbena škola Karlovac osmislila je projekt Multimedijalna e-razglednica kako bi promovirala suradnju umjetničkih sa strukovnim zanimanjima.