Suradnja s OŠ Ivo Andrić, Zagreb

U OŠ Ivo Andrić snimali smo brojne priloge i doista s njima imamo odličnu suradnju. Posebno smo ponosni na projekt Intervju mala škola novinarstva 2.

Zanimljivo! Poučno! Baš fora! Duhovito! Asim je legenda! Korisno!  Ovo su samo neki od komentara malih novinara OŠ Ivo Andrić nakon sudjelovanja u projektu Intervju – mala škola novinarstva 2. Učenici su imali priliku upoznati se s profesionalnom novinarskom opremom koju su na kraju i sami koristili. Cilj im je bio pripremiti i odraditi tri intervjua s trojicom poznatih Hrvata: glumcima Asimom Ugljanom i Kristijanom Ugrinom te voditeljem Franom Ridjanom. Učenici su istraživli biografije spomenute trojice, pripremili prikladna pitanja, za koja je glumac Asim Ugljan rekao da su najbolje sročena pitanja od svih intervjua na kojima je bio, a znamo da ih nije bilo malo. Učenici su ozbiljno odradili sve svoje zadatke, od pripreme pitanja do montaže materijala, a pritom se i jako dobro zabavili. Na kraju projekta priređeno je završno druženje uz prezentaciju uradaka.

U povodu Valentinova, na priredbi OŠ Ivo Andrić, ove godine, 2019., nastupili su i članovi klape Čežnja.

Ove godine u OŠ Ivo Andrić dane kruha obilježili su s gostima iz Nacionalnog misijskog ureda Papinskih misijskih djela. Kratko smo ih posjetili i zabilježili par kadrova. Voditelji u prilogu su Mika Zorić i Matea Jurkin, a fotografi i snimatelji Renee Jelenić, Maja Čamdžić pod mentorstvom prof. Vladić Vrban.

Svjetski dan sindroma Down obilježava se na prvi dan proljeća, 21.3., što je prilika da se upozori na značajne poteškoće s kojima se još uvijek u Hrvatskoj susreću osobe s Down sindromom i njihovi roditelji. Naš snimatelj Luka Brkić posjetio je OŠ Ivo Andrić gdje je upoznao Luciju.

O samoj školi snimili smo kratki promotivni video:

U Osnovnoj školi Ive Andrića uz moto Koliko je u životu bilo stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živjeti. (I. Andrić, Znakovi pored puta) kroz tri dana obilježen je rođendan nobelovca čije ime nosi ta ustanova. Media talenti zabilježili su svojim kamerama treću večer posvećenu Danu neovisnosti, recital domoljubne poezije i izložbu hrvatskih tradicijskih frizura autorice Anđele Potočki. Ovo je bio prvi terenski rad naših malih novinara.