Suradnja s XIII. gimnazijom

The Metamorphosis na 27. Filmskoj reviji mladeži i 15. Four River Film Festivalu u Karlovcu.  Film je temeljen na djelu Franza Kafke (film based on Franz Kafka’s work), a u njegovu nastanku sudjelovale su Ana Klenović, Leda Altić, Lara Filipović, pod redateljskom palicom  Korine Danice Vrban.

       

 

Puno smijeha, lijepih sjećanja i dobrih vibracija obilježilo je druženje prve generacije maturanata XIII. gimnazije, koji su 2018.  proslavili 50. obljetnicu mature. Tim povodom, a uz pomoć sadašnjeg ravnatelja XIII. gimnazije Želimira Čečure, odlučili su se okupiti u svojoj učionici i prisjetiti se srednjoškolskih dana. Naime, 1967. XIII. gimnazija bila je podstanar u danas Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi, Zagreb, pa su, na staroj adresi, gimnazijalci održali sat i obveznu prozivku nazočnih. Uživali smo u njihovim prisjećanjima, a ovo je samo mali presjek druženja.

U srijedu, 1.11.17., u programu SPTV-a emitirali su naš prilog iz dvorane XIII. gimnazije o košarci. Naš domaćin bio je prof.TZK Tomislav Kramarić , a razgovarali smo i s maturantom, Davidom Šetkom, koji igra u juniorskom sastavu KK Cedevita.

Još jedan sportski prilog u našoj produkciji. Predstavljamo maturanta XIII. gimnazije Frana Jacovića. Uzor mu je Dražen Petrović i jednog bi dana volio zaigrati kao on. Fran nastupa u momčadi juniora KK Cedevite, a svoju budućnost vidi u Americi.