Suradnja sa Drvodjeljskom školom, Zagreb

Od 2019. surađujemo s Drvodjeljskom školom iz Zagreba. Video materijale možete pronaći na sljedećim linkovima:  

Drvodjeljska škola za Petrinju

Drvodjeljska u doba korone – izložba učeničkih radova

Božićna čestitka 2020.

Drvodjeljski tehničar- dizajner

Voliš drvo? Voliš crtati? Voliš lijepo oblikovane prostore? Kreativna/an si ? Tko je dizajner? Stručnjak za projektiranje namještaja i uređenje interijera. Što radi dizajner? Dizajnira i konstruira namještaj te uređuje unutrašnjost stambenog i poslovnog prostora.

Stolar

Voliš raditi s drvnim materijalima? Spretan si s rukama? Cijeniš rad? Tko je stolar? Stručnjak za izradu proizvoda od drva. Što radi stolar? Izrađuje namještaj, građevnu stolariju,obloge za zidove i podove,drvena stubišta i ograde.

Tapetar 

Voliš raditi s tekstilnim materijalima? Voliš dekorirati prostor? Kreativna/an si ? Tko je tapetar? Stručnjak za izradu tapetarskih radova. Što radi tapetar? Izrađuje tapecirani namještaj, ukrasne i auto navlake, zavjese, rolete, tende, postavlja sagove i zidne obloge.

Drvodjeljski tehničar – restaurator

Voliš drvo? Voliš umjetnost? Voliš stari namještaj? Želiš upoznati stilove u umjetnosti? Tko je restaurator? Stručnjak za obnavljanje starinskih umjetničkih predmeta. Što radi restaurator namještaja? „Liječi“ stari namještaj, obnavlja stare dijelove, izrađuje dijelove koji nedostaju, vraća starom namještaju sjaj.

Tehničar zaštite prirode

Voliš prirodu? Voliš šume, biljke i životinje? Želiš li pomoći u zaštiti prirodnih ljepota? Jesi li ekološki osvješten?Tko je tehničar zaštite prirode? Stručnjak koji organizira i provodi preventivne i operativne mjere zaštite prirode. Što radi tehničar zaštite prirode? Prati i istražuje sve pojave u prirodi, obnavlja floru i faunu, posebno u nacionalnim parkovima, parkovima prirode i park šumama. Predstavljamo zanimanje tehničar zaštite prirode.

Šumarski tehničar

Voliš li šumu i prirodu? Imaš li osjećaj za uređivanje i zaštitu čovjekovog okoliša? Voliš li životinje? Tko je šumarski tehničar? Stručnjak koji samostalno obavlja poslove na uzgajanju šuma, zaštiti šuma, uređivanju i iskorištavanju šuma te slojevite poslove u ustrojbi radilišta. Što radi šumarski tehničar? Izravno rukovodi radom radnika na radilištu, kontrolira kvalitetu rada, brine o zaštiti šuma, o održavanju alata i strojeva, prikuplja podatke o tehničkim normama i njihovoj primjeni, obavlja opažanja za dijagnostičko – prognostičku službu u zaštiti šuma.

UPLETIMO SE 

Članovi udruge i centra OZANA u subotu, 7.12.2019., na Europskom trgu u Zagrebu otkrili su veliko vuneno božićno drvce u sklopu kampanje “Upletimo se”, kojom žele pomoći najpotrebitijim skupinama u gradu koje su ostale bez svog doma. Kampanja “Upletimo se” nastala je iz želje korisnika Centra, čiji su članovi osobe s intelektualnim teškoćama i djeca s teškoćama u razvoju. Akcijom žele jednom godišnje pomoći nekome drugome. “Ove godine, prepoznali smo potrebe zagrebačkih beskućnika i, želeći im zimu učiniti barem malo toplijom, krenuli raditi ono što najbolje znamo, plesti i kukičati vunene kvadrate koji će kasnije biti spojeni u tople deke”, navode u priopćenju. Samo dio od vunenih kvadrata htjeli su predstaviti javnosti kao simbol kampanje, te su stoga i od njih napravili veliko božićno drvce ljubavi i zajedništva. Na otkrivanju je sudjelovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Mi smo pratili izradu drvene konstrukcije koju su radili učenici Drvodjeljske škole iz Zagreba, a u videu možete vidjeti proces rada.

Božićna čestitka 2019. 

GALA

Tvrtka Gala drvo temelji se na obiteljskoj poduzetničkoj tradiciji čija je osnovna djelatnost opremanje interijera i izrada namještaja prema zahtjevima i potrebama investitora. Dugi niz godina surađuju s Drvodjeljskom školom iz Zagreba.