Suradnja sa Sportskom televizijom SPTV (sezona 2.)

Udruga media talenti i Sportska televizija nastavile su suradnju u drugoj sezoni tj. emitiranje video priloga udruge u kojoj djeca i mladi, koji se žele baviti novinarstvom, predstavljaju djecu, mlade, koji se bave sportom. Prvi prilog u jesenskoj shemi bio je iz Osijeka. Predstavili smo djecu, sportaše, Gimnastičarskog kluba Inova GIM Osijek.

U srijedu, 1. 11. 2017., u programu SPTV-a emitirali su naš prilog iz dvorane XIII. gimnazije o košarci. Naš domaćin bio je prof. TZK Tomislav Kramarić , a razgovarali smo i s maturantom, Davidom Šetkom, koji igra u juniorskom sastavu KK Cedevita.

Koreografi i plesači Martina Ivanković, Danica Antonić, Marijo Jukić, Helena Janjušević, Michele Pastorini, MASA Dance Company (Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić) Nika Lilek , Luna Lilek Antonia Simurina i Zoos odlučili supodržati i pomoći u prikupljanju sredstava za odlazak prvog nacionalnog tima na Svjetsko prvenstvo u jazz i modern plesovima u Poljskoj. Za organizaciju i pokušaj osnivanja plesnog tima na razini države, zaslužan je MoDuS klub i voditeljica Snježana Lilek.

Još jedan sportski prilog u našoj produkciji. Predstavljamo maturanta XIII. gimnazije Frana Jacovića. Uzor mu je Dražen Petrović i jednog bi dana volio zaigrati kao on. Fran nastupa u momčadi juniora KK Cedevite, a svoju budućnost vidi u Americi.

Lana Bešić upravo je proslavila svoj deseti rođendan i ponosno je stala pred našu kameru kako bi predstavila sport u kojem se natječe i postiže sve bolje rezultate. Lana se bavi ritmičkom gimnastikom i odlučna je namjeri da jednog dana postane trenerica ritmičke gimnastike baš u klubu za koji nastupa KRG LEDA.

Nakon utakmica na prestižnom košarkaškom kampu najtalentiranijih mladih košarkaša 2001. godišta u Europi, koji se održavao u ožujku pod pokroviteljstvom “Nike” “Air Jordan Brand-a” u Barceloni, 16 godišnji livanjski košarkaš koji nastupa za kadete KK Cedevite Zagreb, Karlo Matković, otputovao je potom u New York na utakmicu protiv mladih američkih košarkaša tog uzrasta. Karlo je učenik Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Zagrebu i baš tamo smo popričali o dojmovima iz Amerike.

I evo video odgovora na pitanje: Što spaja 19 djevojčica iz 18 osnovnih škola Grada Zagreba i jednog vrtića? Spaja ih ljubav prema gimnastici i baš su nam sve htjele reći koliko im znači ovaj sport. Pet minuta je premalo vremena za predstaviti ih i sve njihove rezultate, ali je dovoljno da osjetite koliko su one sretne i zadovoljne što se bave ovim sportom.

Tin Srbić to još ne zna, ali tu, u GK Novi Zagreb, raste žestoka konkurencija. Zovu se Borna Hadži-Veljković i Ivor Dunović. Ekipa Media talenata bila je u punom sastavu na snimanju i oduševili smo se dečkima, a vjerujem da će osvojiti i Vas. Nakon Sportske TV, uz kanal na YouTube,​ prilog objavljujemo i na našem facebool profilu.

Dvije mlade dame, izrazita fizička snaga, pokretljivost, osjećaj za tijelo u prostoru, opasnost – to bi bio najkraći opis našeg novog priloga. Predstavljamo gimnastičarke GK Novi Zagreb, Tiu i Ana Mariju.

U Klubu ritmičke gimnastike LEDA iz Zagreba, Tara Krpan i Lara Weber među najstarijim su natjecateljicama, a imaju tek 14 godina. Ove dvije prijateljice veže ljubav prema ritmičkoj gimnastici i iako se, prema njihovim riječima, u Hrvatskoj od ovog sporta ne može živjeti, njih dvije se ne planiraju tako lako predati i odustati od onog što vole.

Donosimo priču o dvanaestogodišnjoj tenisačici Sumejji Pličanić čije ime u prijevodu znači Mlada Ptica. Koliko je Sumejja poletna na terenu i neuhvatljiva, svjedoče brojni turniri i zapaženi rezultati na njima.

Što vi mislite tko bolje igra šah, dječaci ili djevojčice? Pokušali smo to doznati na šahovskom turniru koji je organizirao Šahovski klub Dama i Kralj, ali izgleda kako pravog odgovora nema 🙂 Nakon emitiranja na Sportskoj televiziji, objavljujemo još jednu sportsku priču i na našim stranicama.

Osim fizičkog karaktera, sportsko penjanje uključuje i rješavanje problema jer je potrebno osmisliti način kako svladati neki dio stijene. Dobri penjači kreću s treninzima od najranije dobi i bez obzira što je penjanje individualan sport, na treningu Sportskog penjačkog kluba Fothia vidjeli smo da je zapravo u penjanju jako bitan timski rad i podrška. Predstavljamo penjače od 6 do 9,5 godina.

34. naša sportska priča emitirana na Sportskoj televiziji govori o dvadesetogodišnjem Filipu Paviću koji je upravo prešao u seniorsku natjecateljsku ligu u šahu, a kao junior bio je među deset najboljih igrača Hrvatske i državni prvak. Zanimljivo je da je Filipa šah naučio igrati njegov stariji brat Jakov, koji još uvijek ima značajnu ulogu u njegovim treninzima.

Kad spojite elemente plesa, gimnastike i plivanja dobijete sinkronizirano plivanje, sport gdje posebno do izražaja dolazi izdržljivost i sposobnost dužeg zadržavanja daha pod vodom. Naše sugovornice Antea i Antonija, iz HAK Sinkro Mladost, otkrile su nam što je njima tako posebno u sinkroniziranom plivanju. Antea trenira 5 godina, Antonia je nakon 15 godina treniranja prešla u trenerske vode.

Već pet godina desetogodišnji Jakov Ković bavi se plivanjem, a mama ga je upisala u plivački klub jer nije želio kraj ljeta i kupanja u moru. Sad je bazen njegova svakodnevica, a česti treninzi ne predstavljaju mu opće problem.

Rene Mezak odličan je učenik trećeg razreda Građevinske tehničke škole iz Zagreba i vrhunski odbojkaš u HAOK Mladost. Svoju budućnost vidi čvrsto vezanu uz odbojku, a volio bi da je muška odbojka više cijenjena i zastupljena u Hrvatskoj.

Školska natjecanja redovito se održavaju i djeca na njima rado sudjeluju, ali u slučaju dvadesetogodišnjeg Ivana Jakovljevića jedno takvo natjecanje okrenulo je cijeli njegov svijet i život u drugom, sportskom smjeru. Ivan je već četiri godine štićenik Doma za djecu i mladež u Karlovcu, uskoro završava školu i kreće svojim putem, a kako kaže, ta staza je atletska.