Suradnja sa Sportskom televizijom SPTV (sezona 1.)

Dvije godine sudjelovali smo u programu Sportske televizije, snimali smo priloge u kojima smo predstavljali djecu sportaše, mlade koji se aktivno bave sportom i pritom postižu zapažene rezultate. U prvoj priči predstavili smo atletičarku Katarinu Vukančić.

„Između izlaska van i dvorane, uvijek biram dvoranu“, kaže osamnaestogodišnja Luna Lilek, nositeljica europskog zlata u seniorskom modern solu. Titulu je ponijela u prosincu 2016.u poljskom Mikolajkiju. Sportski prilog broj 2.

Možda niste znali da je badminton najbrži sport koji se igra reketima. Najveća službeno izmjerena brzina loptice iznosila je čak 332 km/h! U ovom videu predstavljamo dvije učenice OŠ Ivo Andrić, sestre, Doru i Iru Martinuš, osvajačice brojnih medalja u badmintonu u svojim kategorijama. Sportski prilog broj 3.

Tijekom dosadašnjeg mandata hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović​ bila je pokroviteljem brojnih manifestacija koje promoviraju nastupe mladih umjetnika, a u sklopu Dana otvorenih vrata, 25.veljače, družila se s nekima od njih. Među ostalim čestitala je i europskoj prvakinji u modernom solu Luna Lilek​ koju smo nedavno predstavili u našem projektu Media talenti, kojim promoviramo važnost bavljenja sportom i kojeg zahavljujući suradnji sa Sportskom televizijom emiitiramo i na njihovom programu. Iznimna je ovo čast za mladu plesačicu i njezin Plesni klub Modus na čelu s trenericom Snježana Lilek​, a posebno ih se dojmilo što je predsjednica, unatoč protokolu, odlučila pogledati i nastup njezinih kolegica iz MoDuS klub​a, također osvajačica brojnih medalja, Jane Malčić i Tine Krmpotić.

Kad sa 6 godina počneš trenirati tenis, a uz to ti reket prirodno leži u ruci i rođeni si talent, s 12 godina si prvakinja Hrvatske i osvajačica niza turnira u mlađim kategorijama. U Media talentima predstavljamo prvu na listi Hrvatskog teniskog saveza, dvanaestogodišnju Luciju Ćirić Bagarić, koja je zbog tenisa i kvalitetnijih treninga, svoj Dubrovnik zamijenila Zagrebom.

Od 3. do 5.3.2017., u Zagrebu je održan kvalifikacijski turnir DanceStar Croatia, a dio je to najveće međunarodne plesne turneje – DanceStar World Tour 2017. Svi kvalificirani moći će nastupiti na DanceStar Finalu – World DanceStar Mastersu, koji će se održati od 24. do 28. svibnja 2017. godine u Poreču. Donosimo samo dio atmosfere iz Zagreba.

Već sama činjenica da dvije trinaestogodišnje sestre aktivno igraju šah je zanimljiva, a kad su još i jednojajčane blizanke onda je na turnirima posebno zanimljivo. U novom predstavljanju mladih sportaša donosimo priču o šahistima kluba OŠ Sveta Klara, Elmi i Lejli Vuran, Leonardu Navijaliću i najmlađem, ali najjačem igraču među njima, Mihaelu Stuckle Ostojiću

Baš danas proslavlja svoj jedanaesti rođendan, a svoju budućnost vidi u stolnom tenisu. Nije mu bitno koliko stolnotenisači zarađuju, već mu je bitno da u životu radi ono što voli. U ovoj priči Media talenata, predstavljamo Jakova Koporčića, mladu nadu Stolno teniskog kluba TIS.

Još jedan u nizu naših priloga za Sportsku televiziju u kojima promoviramo sport i važnost fizičke aktivnosti.

Još jedan naš sportski video za Sportsku televiziju s terena Mladosti.

Na SPTV predstavili smo i mladog kopljaša Arna Markovića.

Nakon što su osvojili prvo mjesto u Krapinsko-zagorskoj županiji, nogometaši Srednje škole Bedekovčina plasirali su se na Poluzavršno natjecanje skupina Centar u kojem su igrali predstavnici Zagrebačke županije (Srednja škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić), Bjelovarsko-bilogorske županije (Tehnička škola Bjelovar), Sisačko-moslavačke županije (Tehnička škola Sisak) i Krapinsko-zagorske županije. Ovom pobjedom nogometaši školskog nogometnog tima Srednje Škole Bedekovčina plasirali su se u završnicu Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u futsalu, malom nogometu, koji se održava koncem travnja u Poreču.

U svibnju 2017.,  14 put, održali su se plesni susreti Treps u Centru za kulturu Trešnjevka. Sve započinje u travnju nastupima plesnih skupina iz cijele Hrvatske, a završnica, gala večer, održava se u prosincu. 

Tko kaže da nogomet nije za žene? Studentice ženske lige malog nogometa pozivaju da im se pridružite.

Hrvatski show dance savez i Kulturno umjetnički centar Bolero iz Osijeka organizirali su državno natjecanje u Osijeku 2017. 13. i 14. svibnja. Gotovo 700 plesača kvalificiralo se za državno prvenstvo gdje su odmjerili snage za odlazak na međunarodna natjecanja pod ingerencijom IDO -a (International Dance Organization).

Zašto je košarka nabolji sport i zašto baš vole košarku otkrili su nam učenici OŠ Trnsko koji već godinama nižu brojne uspjehe na natjecanjima i u ženskoji i u muškoj konkurenciji. Naša mala novinarka Media talenata, Borja Rafaeli, ovoga puta stala je s druge strane kamere i dala nam izjavu. Prilog je emitiran na Sportskoj televiziji u srijedu, 24. svibnja 2017. u našem redovitom terminu u 11.35.

Posljednji ovosezonski prilog snimili smo na Dinamovom stadionu. Zadranin, Dino Kapitanović, rodni grad zamijenio je Zagrebom, a s ciljem profesionalnog bavljenja nogometom. Dino je maturant Obrtničke i industrijske graditeljske škole u zanimanju soboslikar-ličioc, ali nogometna igrališta njegova su budućnost.